Hvor afhængig er du af din SMARTPHONE?

Jeg kom til at tænke på det her i slutningen af året, hvor jeg fandt ud af hvor meget tid jeg i virkeligheden brugte inde i min telefon. Jeg havde downloaded apps, der skulle hjælpe mig med min træning, en kalender der styrede alt hvad jeg gjorde, apps der skulle gøre mig mere nærværende, apps der skulle holde øje med hvad jeg spiste, apps der fortalte mig alt om min banksituationer. Det bimlede og bamlede i et væk når der kom mails og smser.
Til sidst fandt jeg ud af, når jeg var sammen med andre mennesker at de var hoppet i den samme smartphone fælde som jeg var.
De var lige så afhængige af deres telefoner.
Hovedet på sømmet var, da jeg i juledagene skulle være sammen med dem, jeg virkelig virkelig godt kan lide, for det er jo det man gør til jul. Og jeg så fandt ud af at vi hver især havde stablet hver vores smartphones op på bordet, og at vi faktisk havde travlt med at tale, uden at se på hinanden, sjovt nok når nu vi ved at det, der gør et menneske til et menneske, er når man som spædbarn får den der nærværsoplevelse med at blive kigget dybt i øjene og smilet til.
Så sad jeg til den her middag og så folk, IKKE kigge på hinanden men kigge ned i hver deres telefon, og være mere opmærksom på hvad dem de ikke var sammen med lavede, end at være opmærksom på hvordan dem de var sammen med havde det.
Så jeg tog konsekvensen, det var nok ikke en kold tyrker, men step by step, ændrede jeg min praksis omkring det at have en telefon.
Jeg slettede facebook, jeg er stadig på facebook, dog på min computer, og ikke længere på min telefon.
Så har jeg slettet min kalender på min smartphone, og købt mig en papirkalender sådan at jeg igen har min kalender i hænderne, and it feeels good!
Jeg fandt ud af i starten af året, at jeg nu nok ikke var den eneste som havde det sådan her, så jeg begyndte at sige det til folk, begyndte at fortælle hvad det var jeg oplevede, ved eksemplets magt lader jeg nu min telefon ligge i min taske og tager min kalender frem når vi skal lave aftaler, og fortæller hvad der ligger bag ved.
Flere og flere begynder at vågne op, man kan nærmest se de bliver mere nærværende og de smiler, og får lyst til at høre hvordan jeg har det, når nu er jeg er holdt op med at være så skide afhængig af min smartphone.
Så sent som i dag sad jeg med en kunde som sagde til mig, prøv at høre her, det der det vil jeg også!
Gør din smartphone dig dum?

Categorised in: ,